Προσφορές

Τι είναι τέλος πάντων η Black Friday;

Η Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή είναι θεσμός που ξεκίνησε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ αλλά τα τελευταία χρόνια υιοθετήθηκε και από την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια μέρα πολύ μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών, που λαμβάνει χώρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη κάθε χρόνο.

Στην Αμερική η Black Friday πραγματοποιείται μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών. Για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, η Black Friday θεωρείται ως η καταλληλότερη μέρα για πραγματοποιήσουν τις σημαντικότερες από τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Αρκετοί μάλιστα φροντίζουν να πάρουν ρεπό –μια και η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία- προκειμένου να προλάβουν να κάνουν τις αγορές τους.

Γιατί ονομάστηκε Black Friday; Η ιστορία έχει κάπως έτσι. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν ακόμη χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο τύπους μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Κάπως έτσι, με κόκκινο έγραφαν τις μέρες με αρνητικό απολογισμό πωλήσεων και με μαύρο τις μέρες που έκλειναν με θετικό απολογισμό. Δεδομένου ότι η μέρα των πολύ μεγάλων εκπτώσεων και συνάμα πρώτη μέρα της χριστουγεννιάτικης περιόδου, καταγράφει θετικό πρόσημο και άρα θα γραφόταν με μαύρο μελάνι, ονομάστηκε Black Friday.

The post Τι είναι τέλος πάντων η Black Friday; appeared first on Προσφορές για όλους.