Προσφορές

Black Friday: τι να προσέξετε στην αγορά κινητού τηλεφώνου

Η Black Friday είναι μια μέρα χαράς για την αγορά αλλά και για τους καταναλωτές. Πρόκειται για 24 ώρες όπου τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα μιας περιόδου εκπτώσεων. Μοιάζει σαν γιορτή για τις εμπορικές επιχειρήσεις που περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει. Παράλληλα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για τους καταναλωτές, προκειμένου να αποκτήσουν προϊόντα υψηλού κόστους. Πολλοί καταναλωτές θα προτιμήσουν να ανανεώσουν τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου τους, την Black Friday. Τι πρέπει να προσέξουν όμως;

Η πρώτη προτεραιότητα είναι να καταλήξει ο καταναλωτής στο κινητό τηλέφωνο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Να καταλήξει δηλαδή στα χαρακτηριστικά που θέλει από το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνει τη γνωστή έρευνα αγοράς προκειμένου να βρει το κινητό τηλέφωνο των ονείρων του, στην καλύτερη τιμή. Καλό είναι το φιλτράρισμα να γίνει μεταξύ καταστημάτων που είναι αξιόπιστα και τα οποία δεν ξεφύτρωσαν ξαφνικά σαν τα μανιτάρια. Εμπορικές επιχειρήσεις δηλαδή που δίνουν εγγυήσεις και πιστοποιητικά γνησιότητας.

Κατά την παραλαβή του προϊόντος, ο καταναλωτής πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τη συσκευασία. Μια χτυπημένη, ανοιγμένη ή αλλοιωμένη στην όψη της συσκευασία σημαίνει ότι πιθανόν κάτι δεν πάει καλά και με το περιεχόμενο. Πάνω στη συσκευασία, πρέπει να υπάρχει ταινία ασφαλείας η οποία δεν πρέπει να δείχνει σκισμένη ή να δείχνει ότι κάποιος την τράβηξε και μετά την ξανακόλλησε. Ανοίγοντας τη συσκευασία, θα πρέπει να υπάρχει τάξη στα προϊόντα που βρίσκονται μέσα. Αρχικά, ο καταναλωτής πρέπει να δει αν είναι μέσα όλα τα προϊόντα που αναφέρει ο κατασκευαστής. Κινητό τηλέφωνο, μπαταρία –αν δεν είναι ενσωματωμένη- φορτιστής, ακουστικά, εγχειρίδια χρήσης. Στη συνέχεια θα πρέπει ο καταναλωτής να ελέγξει λεπτομέρειες που όμως είναι πολύ σημαντικές. Για παράδειγμα αν λείπει η προστατευτική ζελατίνα από την οθόνη του κινητού ή αν μοιάζει σαν κάποιος να την έχει ξανακολλήσει. Ακόμη, ένας φορτιστής που είναι σαν κουβάρι μέσα στη συσκευασία και όχι προσεκτικά τυλιγμένος, είναι ύποπτος. Ομοίως τα ακουστικά.

Τέλος, ο καταναλωτής πρέπει να ελέγξει τον IMEI αριθμό της συσκευής και τον σειριακό αριθμό που αναγράφονται σε αυτοκόλλητο πάνω στη συσκευασία. Είναι οι αριθμοί που ορίζουν την ταυτότητα του κινητού. Μεγάλη σημασία όμως πρέπει να δοθεί και στην εγγύηση. Τα κινητά τηλέφωνα συνοδεύονται από εμπορική εγγύηση καλής λειτουργίας από τον κατασκευαστή και καλύπτεται ανάλογα με το τι εκείνος ορίζει σε εγκεκριμένα κέντρα επισκευής. Η διάρκειά της ορίζεται από τον κατασκευαστή.

The post Black Friday: τι να προσέξετε στην αγορά κινητού τηλεφώνου appeared first on Προσφορές για όλους.