Editor's choice Μεταχειρισμένα κινητά

Tips ‘n tricks για να πουλήσεις έξυπνα και εύκολα το μεταχειρισμένο κινητό σου!

Όπως έχουμε αποδείξει με στοιχεία στο παρελθόν, η αγορά μεταχειρισμένων κινητών είναι ένα πολύ καλό μέρος για να προμηθευτείς ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο κινητό ή απλά να πουλήσεις το δικό σου. Μετά τον οδηγό για το «Πως θα αγοράσεις μεταχειρισμένο κινητό χωρίς να την πατήσεις!», παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει έναν ακόμα οδηγό μόνο που αυτή τη φορά έχει να κάνει με μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις κατά την πώληση του κινητού σου, έτσι ώστε να γίνει περιζήτητο από υποψήφιους αγοραστές και να πουληθεί εύκολα και γρήγορα.

Το 90% της επιτυχίας σε μια αγγελία είναι οι καλές φωτογραφίες

Όσο κι αν βαριέσαι να βγάλεις μερικές καλές φωτογραφίες τη συσκευή σου, λέγοντας σιγά αφού γράφω «σε άριστη κατάσταση» στην αγγελία, είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο να αφιερώσεις χρόνο για να τις τραβήξεις, αλλά ακόμα και να δανειστείς τη φωτογραφική μηχανή κάποιου φίλου ή ένα smartphone με καλή κάμερα.

Αν κάνεις μια σύντομη έρευνα σε γνωστά Ελληνικά sites με αγγελίες για μεταχειρισμένα κινητά, θα εντοπίσεις αμέτρητες αγγελίες που δεν διαθέτουν καμία εικόνα της συσκευής και οι περισσότερες αναγράφουν στη περιγραφή πως πρόκειται για συσκευή σε «άριστη κατάσταση», «πολύ καλή κατάσταση», «καλή κατάσταση», και πολλούς άλλους υποκειμενικούς χαρακτηρισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να παραπλανούν ή να μπερδεύουν τον υποψήφιο αγοραστή. Άλλες αγγελίες πάλι, διαθέτουν πιξελιασμένες ή σκοτεινές φωτογραφίες που προδιαθέτουν εξ’ αρχής σε συσκευή που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω, για να δώσεις επαγγελματισμό στην αγγελία σου και να παίξεις χωρίς αντίπαλο το παιχνίδι της πώλησης:

 • Καθάρισε πολύ καλά τη συσκευή με μη αλκοολούχο διάλειμμα και βγάλε εάν έχεις τοποθετημένη κάποια προστασία οθόνης
 • Τράβηξε με όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφική κάμερα μπορείς, φωτογραφίες από κάθε πλευρά της συσκευής (μπρος – πίσω, δεξιά – αριστερά) και 1 φωτογραφία που να φαίνεται υπό γωνία και καθαρά η κατάσταση της οθόνης της συσκευής
 • Κράτα σταθερό orientation (landscape ή portrait) όταν τραβάς τις φωτογραφίες

Πρόσφερε πολλές δυνατότητες επικοινωνίας

Ένας πωλητής που δίνει είτε ένα απλό email είτε επικοινωνεί με προσωπικά μηνύματα μέσω της πλατφόρμας που φιλοξενείτε η αγγελία του, δεν εμπνέει καμία ασφάλεια σε πιθανούς αγοραστές και αποτρέπει πολλούς από αυτούς ακόμα και να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του. Πλέον υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις απορρήτου και δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα social media που κάνουν ασφαλή την επικοινωνία με άτομα που δεν γνωρίζεις.

Ποτέ δεν ξέρεις πιο μέσο προτιμά ο υποψήφιος αγοραστής για επικοινωνία οπότε:

 • Γράψε το μικρό σου όνομα στα στοιχεία επικοινωνίας
 • Γράψε την περιοχή που βρίσκεται η συσκευή
 • Γράψε το email σου
 • Δώσε τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου
 • Τόνισε πως είσαι διαθέσιμος για επικοινωνία σε messaging πλατφόρμες όπως viber και messenger για δωρεάν επικοινωνία

Γράψε μια αναλυτική και λεπτομερή περιγραφή για τη συσκευή σου

Η περιγραφή ενός προϊόντος μέσα σε μια αγγελία είναι το δεύτερο πιο σημαντικό κομμάτι ολόκληρης της σύνταξης. Η περιγραφή μιας αγγελίας δεν θα πρέπει να είναι λιγότερο από 80 λέξεις αλλά και ούτε περισσότερο από 150.

Ο ρόλος που έχει η περιγραφή συγκεκριμένα σε μια μεταχειρισμένη συσκευή, είναι να διώξει κάθε ερωτηματικό που μπορεί να έχει ο πιθανός αγοραστής και να εμπνεύσει σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Στο κάτω κάτω ένα κινητό τηλέφωνο είναι μια καθαρά προσωπική συσκευή, όσο πιο επαγγελματίας φαίνεται ο κάτοχός του τόσο πιο πιθανό είναι να έχει φερθεί αναλόγως και στη συσκευή του.

Συνοψίζοντας, στη περιγραφή θα πρέπει να περιλαμβάνονται:

 • Ημερομηνία αγοράς της συσκευής
 • Εάν υπάρχει απόδειξη αγοράς ή όχι
 • Εάν υπάρχει υπόλοιπο εγγύησης
 • Εάν η συσκευή δίνεται μαζί με τα πλήρη παρελκόμενα
 • Η κατάσταση των παρελκομένων
 • Λεπτομερής αναφορά της κατάσταστης της ίδιας της συσκευής και εξωτερικά (χτυπήμτα, γρατζουνιες, απώλεια χρώματος) αλλά και λειτουργικά (π.χ χαλασμένο ηχείο ή κάμερα)
 • Να αναγράφεται ότι είναι επιθυμητό κάθε έλεγχος πριν από την αγορά της συσκευής
 • Να αναγράφονται όλες οι δυνατότητες πληρωμής που είναι διαθέσιμες όπως αντικαταβολή, αποστολή μέσω κούριερ, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, συνάντηση χέρι με χέρι.